Igår fick Cartman mattes odelade uppmärksamhet i minst en timme. Den shåpiga lilla gnäll-apan pep och tyckte synd om sig själv hela tiden. Hur hemskt kan det vara att få vinterpälsen bortryckt egentligen? Det kan ju knappast vara i närheten av smärtan som jag utsätts för varje gång hon klipper mig iallafall. Cartman är en mes. Fast nu är han en lite mer slimmad mes än tidigare. Och det brukar betyda att våren är på väg.


Idag gick matte och Ninja på Kafé Marmelad tillsammans med Manne och hans husse. Ninja skulle passivitetsträna. Det gick väl så där. Ninja låg med hakan i backen och stirrade på matte. Matte kastade torrfoder till honom. Jag vet inte om man kan kalla det för passivitet direkt… När Ninja tyckte att han varit tillräckligt passiv började han träna på att skämmas, bita sig själv i svansen och sitta vackert. Matte fortsatte förstås att kasta torrfoderkulor…


När matte kom hem gick vi ut på baksidan och tränade slalom. Hurra, vad det var roligt!