…till Fjugesta igen. Fastän det var Cartman som skulle gå på kurs den här gången också. Jag undrar varför vi aldrig går på agilitykurs nu för tiden. Det är antagligen för att jag har blivit så himla duktig att jag inte behöver gå på kurs längre. Men jag längtar iallafall till sommarens agilityläger.

Igår vallade Ninja i ridhuset. Han var ganska duktig men lite för snabb. Då blir fåren också lite för snabba… Och matte som är lite för långsam hinner inte riktigt med i svängarna. Eller också är hon bara trögtänkt. Jag vet inte. Meningen är ju iallafall att matte ska gå baklänges och att Ninja ska driva fåren så att de följer efter matte. Fåren ska inte springa förbi matte. Ninja använder tyvärr sina ben mer än sin hjärna emellanåt när han vallar. Då blir tempot gärna lite för högt.

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Matte skulle gärna vilja ha fram lite mer eye hos honom. Så idag gick jag med dem ut i fårhuset. Matte ställde sig i ett hörn och lät Ninja hålla fåren still hos henne. Det gick bra. Fast Ninja verkar tycka att fåren ska hållas i rörelse hela tiden. Ibland bytte matte hörn så att Ninja fick flytta fåren och sedan hålla dem still mot matte igen. Jag hjälpte till genom att stå utanför fållan och skälla.
Kolla på Squid som singlar; hon skiljer ut ett får och hindrar det från att springa till de andra ända tills hennes matte säger åt henne att samla ihop alla fåren igen. Squid använder sitt eye för att hålla koll på det ensamma fåret.

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Enligt matte är det tydligen bara border collies som har eye. Jag vet inte. Hur svårt kan det vara att hålla ordning på några får? Om man skulle vilja det alltså. Måste man verkligen glo på dem så där?
Jag tycker får är ganska onödiga. Nästan lika onödiga som border collies faktiskt.