…när jag vaknar har jag glömt att Ninja finns. Då känner jag mig pigg och på gott humör. Jag brukar sträcka på mig under täcket så att jag blir världens längsta pudel och så ålar jag mig fram till matte. Jag brukar nysa lite, knuffa på henne med pannan och rulla mig i sängen. Matte kliar mig på magen. Just när jag är som mest nöjd med mitt liv, brukar Ninja börja hoppa omkring och vifta på svansen så att hela buren skramlar. Matte glömmer förstås genast bort mig och ägnar sig helt åt den eländiga fårhunden istället. Så är den morgonen förstörd.

Igår hälsade vi på Dacke och Totte igen. Dacke är en väldigt angenäm rottweiler. Han har ett lugnt och behagligt sätt. Dessutom är han mindre än vad jag är. Inte ens Cartman är rädd för honom. Fast när Dacke trodde att matte ville leka med honom på promenaden, drog han nästan omkull henne. Det tyckte hon var jätteroligt. Hon är ju lite märklig min matte. Sen ville han leka med Ninjas koppel när han hade det på sig. Det var roligt. Ninja blev skiträdd. Jag passade naturligtvis på att försöka bita honom i rumpan samtidigt. Då blev matte arg. På mig. Lika orättvist som vanligt. Varför får jag alltid skulden när andra bråkar?
Totte är en cocker spaniel. Han behövde tydligen trimmas lite. Jag förstår egentligen inte meningen med att trimma en cocker. Den kan ju ändå aldrig bli lika vacker som en pudel. Hur mycket man än trimmar. Fast det är klart; som regel gäller att ju mindre päls desto finare hund. Ninja har väldigt mycket päls…

(Dacke och Totte har också en blogg. Klicka på bilden!)