…väldigt mycket sen sist. Vi har till exempel fått en ny kusin. Den heter Estrid. Först tyckte Ninja att den var otäck. Men när den bajsade på sig blev han förtjust.
Jag tycker att barn är onödiga.


Förra veckan åkte vi till Fjugesta för att jag och matte skulle träna agility en hel dag i Kungsörs Hundarena. Trodde jag. Matte hade uppenbarligen glömt att berätta för mig att Cartman skulle vara med på en tvådagars lydnadskurs för Maria Hagström i AH-hallen i Karlskoga också. Öken är bara förnamnet. Den enda träning jag fick på de två hela dagarna var ett enda ynka litet pass med cirkelarbete. Stackars mig.

Foto: Anniken Svensson (klicka på bilden om du vill se mer!)

På kvällarna gick matte och Ninja ut och föste får. En kväll lastade de in fårstackarna i en hästtransport, körde dem till ett ridhus och föste sedan runt dem där inne hela kvällen. Stackars får. Och stackars mig. Jag fick nämligen sitta hemma i gäststugan och lyssna på Cartmans skryt om hur duktig han varit på kursen. Tävlingslydnad är verkligen otroligt fjantigt. Nästan lika larvigt som vallning.

Matte är helt överlycklig för att Ninja har slutat springa rakt in i flocken så att fåren far åt alla håll. Jag vet inte om alla kan se detta (man måste antagligen vara med i Facebook) men här är iallafall en länk till en film:


Själv tycker jag faktiskt att Ninja vallade betydligt bättre i höstas. Då var det iallafall lite mer fart och fläkt. Han kunde visserligen ha skällt också, men det kan man kanske inte begära av en border collie. Att springa och skälla samtidigt kräver ju ett visst mått av intelligens menar jag.

På torsdagen var det äntligen dags för agility i Kungsör. Jag tycker att matte ska ordna en inomhusträningshall åt mig i Göteborg. För det är väldigt roligt att träna inomhus på vintern.

Igår kom vi hem till Göteborg igen. Och idag har matte jobbat. Jag undrar hur hon tänkte när hon bestämde sig för att ställa upp sin kamera på isen precis brevid ett bandymål…


Som tur var överlevde hon.