Andra och tredje dagen av Greg Derretts kurs bestod av Advanced Handling. För de avancerade hundarna. Jag var grym förstås.
Matte var tydligen ganska duktig när det gällde positionssignaler, timing och fotarbete. Och hon kom ihåg att belöna mig ofta. Men hon gjorde ändå en hel del misstag – hon belönade till exempel med fel hand ett par gånger och en gång belönade hon för att jag sprang ur slalomet. Då sprang jag förstås ur nästa gång också. Tänk att man ska behöva vara så himla tydlig för att hon ska förstå…
Sen blev hon ibland lite väl stillastående efter en del framförbyten istället för att springa vidare. Fast ibland var hon istället väldigt otålig och lämnade mig innan jag hade förstått att jag skulle ta ett visst hinder. Då tog jag förstås inte det hindret som jag tydligen egentligen skulle ha tagit. Fast jag skulle ju inte det eftersom matte vred axlarna och sprang åt ett annat håll. Eller hur. Som ni förstår kan det vara rätt förvirrande att vara min mattes hund ibland.
När hon blev trött sista dagen gjorde hon några konstiga två-hands-serpentiner. Och hon glömde den viktigaste regeln: keep you eyes on your dog. Flera gånger glömde hon dessutom bort vart hon skulle och vilket hinder jag skulle ta.
Det blev många screw-up-cookies till mig iallafall.

På torsdagseftermiddagen var jag riktigt trött i huvudet faktiskt. Då skulle vi springa hela banor. VM-banor tror jag att de var. Jag låtsades att platta tunneln var så blöt och äcklig innuti att jag var tvungen att stanna efter den och skaka på mig. Den var inte alls blöt och äcklig. Jag bara filmade.

Eftersom matte tycker att hennes missar är pinsamma har jag inte tagit med dem i den här filmen. Jag har bara tagit med de bra sakerna. För det är roligare.

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Här är några agilityfakta som matte antecknade under de tre dagarna:

Trust-fund-babies have poor work-ethics.
The reinforcement-zone shall be the best place in the world.
Fluffy is dead.
If your thighs aren´t black and blue and your fingers aren`t bleeding you don´t have great tug-of-war.

På det hela taget var det en väldigt rolig kurs. Förutom att Fluffy är död förstås.