Han är sjuk. Han har kräkts några gånger, är emellanåt väldigt lös i magen, har ingen matlust och sover mycket. Det är ganska skönt för oss andra.

Igår var vi tvungna att gå upp klockan sju allihop för att Ninja skulle till veterinären. Jobbigt. Efter Ninjas undersökning vägde matte oss på den stora vågen. Jag vägde bara 7,1 kilo fast jag hade täcke på mig. Nu får jag större matportioner. Cartman vägde 8,9 kilo. Han får inte större portioner. Ninja vägde 14,9 kilo. Den hunden består tydligen mest av skinn, ben och päls. Veterinären hittade iallafall inga fel på honom trots både röntgen och blodprov. Matte trodde förstås fortfarande att han hade någon hemsk sjukdom. Kanske borrelia. Men på eftermiddagen piggnade han till och fick tillbaka matlusten igen. Så matte tog med honom på födelsedagskalas hos Felix matte. Jag var hemma och passade Cartman och Tex.
I morse när vi vaknade var Ninja precis lika jobbig som vanligt. På eftermiddagen gick vi en långpromenad med Malte, Eston och Ozzy på golfbanan. När vi kom hem kräktes Ninja igen. Matte fick naturligtvis jättedåligt samvete för att hon tagit för givet att han var frisk. Och för att hon inte gett honom något diet-foder från Hills, ID eller Royal Canin som veterinären sa att hon skulle…

Nästa vecka ska jag på kurs i Malmö. För Greg Derrett. Det ska bli kul. Hoppas att inte matte kommer att skämma ut mig bara.